Annons

Annons

Lyxig chokladkaka

Dela
(13)

Lyxig chokladkaka

Lyxig chokladkaka
8–10 bitar
200 g smör
200 g mörk choklad, 70%
4 ägg
2½ dl strösocker
½ dl vispgrädde
1 msk snabbkaffepulver
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Servering
crème fraiche
apelsinskivor
Ugn 200º

Annons

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen i bitar och rör tills den har smält.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt ner chokladblandning, grädde och kaffepulver. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detta i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25–35 min. Skaka försiktigt på formen, kakan ska vara lite lös. Låt svalna i formen.

Av Ellinor Varady Foto: Pontus Ferneman

LÄS MER: Mockachokladkaka med konjaksglasyr

LÄS MER: Kladdkaka med mjölkchoklad

LÄS MER: Chokladkaka med after eight


Läs mer om:

Dela
(13)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…