Annons

Annons

Lyxig cheesecake med räkor

Snabb, lätt och läcker - det är vår magnifika räkcheesecake i ett nötskal! Passar alla alltid, antingen som förrätt eller supé. Bjud kalla, torra bubblor till.

Dela
(222)

Lyxig cheesecake med räkor

ca 8 port

Botten
200 g rågbröd
75 g smält smör

Fyllning
500 g färskost, tex philadelphia
250 g grekisk yoghurt
2 dl vispgrädde
2 msk citronsaft
1 msk rivet citronskal
3 ägg
3 msk hackad gräslök
250 g kallrökt lax i bit
½ tsk salt
peppar

Annons

Garnering
300 g skalade räkor
100 g stenbitsrom
1–2 msk hackad dill
1 msk rivet citronskal

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Botten: Mixa brödet i en matberedare. Tillsätt smöret. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar, bakpappersklädd botten, ca 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen 10 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Blanda färskost, yoghurt, vispgrädde, citronsaft, citronskal, ägg och gräslök.

3. Skär en vacker skiva av laxen till dekoration (rosen i mitten). Fintärna resten av laxen och vänd ner den i oströran. Salta och peppra.

4. Häll blandningen i formen och grädda mitt i ugnen 30 min. Kyl, gärna över natten.

5. Garnering: Snurra en ros av laxskivan och lägg den mittpå tårtan. Fördela räkorna runt om och spritsa/klicka ut rommen längs kanten. Strö över dill och citronskal.

 

Tips! Spritsa ut rommen runt kanten i stället för att klicka ut den med sked.

 

Läs mer:

Festlig cheesecake med skaldjurstopp

Nyårstårta med skinka och frukt

DIY: Nyårsfint med liten budget

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(222)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…