Annons

Annons

Lyxig cheesecake med lax och räkor

Imponera med en festlig cheesecake med lax och räkor! Den här är lätt att förbereda och mycket god!

Dela
(314)

Räkcheesecake

6 port

Botten
200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning
100 g rökt lax
170 g räkor i lag
2 tsk dijonsenap
2 tsk tomatpuré
2 tsk citronsaft
4 dl crème fraiche
200 g färskost, t ex philadelphia
1/2 dl hackad dill
4 gelatinblad
1 dl mjölk

Annons

Garnering
500 g räkor med skal
300 g skivad rökt lax
dill
lime el citronklyftor

 

Gör så här

1. Botten: Smula brödet i matberedare. Blanda smulorna med smöret. Tryck ut smulorna i en form med diam ca 21 cm. Ställ formen kallt.

2. Fyllning: Finstrimla laxen. Häll bort lagen från räkorna och grovhacka dem.

3. Blanda laxen med räkor, senap, tomatpuré, citronsaft, crème fraiche, ost och dill. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Lägg de blöta gelatinbladen i en kastrull tillsammans med mjölken. Låt gelatinet smälta på svag värme i mjölken. Blanda ner gelatinlösningen i smeten.

5. Häll upp smeten i formen. Ställ tårtan att stelna i kylen några timmar. Lossa cheesecaken från formen och lägg upp den på fat.

6. Garnering: Dekorera med räkor och lax, se bilden.

 

Läs mer

Lyxig räkcheesecake

Cheesecakerutor med skinka

Läcker matjestårta

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(314)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…