Annons

Annons

Lyxa till smulpajen med mandelmassa!

Nektarinpaj med mandelmassa

Lite mandelmassa gör smuldegen extra lyxig!

Nektarinpaj med mandelmassa

6–8 port (2 små formar)

6 nektariner

Smuldeg

2½ dl vetemjöl

¾ dl strösocker

100 g mandelmassa

100 g smör

Ugn 200º

Gör så här

1. Skär nektarinerna i klyftor. Fördela dem i två små formar, ca 18 cm i diam.

Annons

2. Smuldeg: Blanda mjöl och socker. Riv mandelmassan. Tillsätt den och smöret skuret i kuber. Blanda samman till en smuldeg. Strö smuldegen över nektarinerna.

3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(11)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…