Annons

Annons

Lyxa till omeletten med gyllenstekta kantareller!

Dela
(0)

Kantarellomelett

Omeletten kan hållas varm på eftervärme om du täcker pannan med folie. Servera gärna direkt ur pannan.

Lyxomelett med kantareller

4 port

400 g kantareller

4 msk smör

1 kruka gräslök

6 ägg

2 äggulor

1½ dl vispgrädde

Annons

½ tsk salt

2 krm peppar

75 g rucolasallad

100 g cocktailtomater

 

Gör så här

1. Rensa svampen och dela ev i mindre bitar. Fräs den i hälften av smöret i en stekpanna tills all vätska har försvunnit. Salta och peppra. Lägg svampen i en skål, klipp över gräslök och täck med folie.

2. Vispa ihop ägg, gulor, grädde, salt och peppar. Hetta upp resten av smöret i en stor stekpanna. Häll i äggsmeten och rör varsamt med en gaffel tills smeten blivit krämig och börjar stelna.

3. Skölj rucolan och låt den torka på hushållspapper. Halvera tomaterna. Lägg rucola, svamp och tomat på omeletten.

Av: Ellinor Varady Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…