Annons

Annons

Lyxa till middagen!

Dela
(0)

Visst blir middagen lite festligare när man avrundar med en god dessert! Den här hemgjorda citronfromagen med knaprigt havreströssel är både frisk och god.

Citronfromage med havresmul

4 port

2 dl vispgrädde

Annons

3 ägg

11/2 dl strösocker

2 gelatinblad

1/2 dl pressad citron

rivet skal av 1 citron

Havresmul

1/2 dl havregryn

1/2 dl strösocker

1/2 dl vetemjöl

50 g smält smör

1/2 tsk kanel

1 krm salt

Garnering

4 minimaränger

Ugn 165°

 

Gör så här

1. Vispa grädden löst. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan skål. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5 min.

2. Häll citronsaften i en kastrull. Låt koka upp och ta kastrullen från plattan. Ta upp gelatinet och rör ut i den varma citronsaften. Vänd ner äggkrämen i citronsaften och avsluta med att vända ner den vispade grädden och citronskalet. Fördela krämen i fyra portionsformar. Ställ formarna i kylen några tim.

3. Havresmul: Rör samman ingredienserna. Häll smulorna i en bakpappersklädd långpanna. Låt stå i ugnen tills det fått fin färg.

4. Strö havresmulorna över de fyra formarna strax före servering. Garnera med minimaränger.

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…