Annons

Annons

Krämig kasslergratäng med italienska smaker

Prisvärd och smakrik - kassler är en riktig favorit till både vardag och fest! Här har vi gjort en läcker gratäng med italienska smaker. Mozzarella, tomat, vitlök, oregano - och ett gott potatismos.

Dela
(132)

Italiensk kasslergratäng

Italiensk kasslergratäng

4 port

500 g kassler

Potatismos

750 g potatis

1–2 dl mjölk

1 msk smör

1 äggula

Topping

1/2–1 mozzarellaost

1 kruka oregano

1 stor tomat

1 vitlöksklyfta

Ugn 250°

Gör så här

1. Mos: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt mjölk, smör och äggula. Vispa moset luftigt. Salta och peppra.

Annons

2. Skiva kasslern och lägg den på ett ugnsfast, smort fat.

3. Topping: Skär mozzarellan i tärningar. Plocka bladen av halva oreganoplantan. Skär tomaterna i småbitar. Skala och pressa vitlöken. Blanda mozzarella, tomat, vitlök och oregano. Strö blandningen över kasslern.

4. Spritsa eller klicka ut potatismoset runt kasslern. Hit kan du förbereda. Ställ in fatet i ugnen ca 20 min. Dekorera med resten av oreganon.

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(132)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…