Annons

Annons

Lyxa till det med vit kladdkaka!

Dela
(16)

Vit kladdkaka

Vit choklad är betydligt sötare än mörk så lite syrliga smaker som hallon och kiwi ger bra balans.

Vit kladdkaka

ca 10 bitar
100 g vit choklad
100 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Garnering
hallon
kiwi
florsocker
Servering
lättvispad grädde
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Hacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med chokladblandningen.
3. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Garnera inför servering.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(16)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…