Annons

Annons

Lyxa till det med festlig lax!

Dela
(0)

Varmrökt lax, smörstekt potatis med spenat och en krämig sås med sting – lättlagat och läckert!

Varmrökt lax med pepparrotssås

4 port
700 g varmrökt lax
Potatis
800 g färskpotatis
dillkvistar
2 msk smör
200 g färsk spenat
1/2 dl grovriven parmesanost
Pepparrotssås
2–3 dl gräddfil
1/2 dl färskriven pepparrot

Annons

Ugn 175°


Gör så här
1. Potatis: Skrubba och koka potatisen med några dillkvistar. Dela i bitar. Stek potatisen i smör. Skölj och tillsätt spenaten. Fräs några minuter. Tillsätt parmesanost.
2. Sås: Blanda gräddfil och pepparrot. Ljumma laxen 5–10 min i ugnen och servera.

 

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…