Annons

Annons

Luftig chokladmousse

En fluffig chokladmousse till dessert är alltid uppskattat. Chokladmoussen kan förberedas och förvaras svalt fram till servering.

Fluffig chokladmousse

4 port
200 g ljus choklad
3 dl vispgrädde
1 äggula

Garnering
physalis
konserverade aprikosklyftor
50 g mörk choklad
ev citronmeliss

 

Gör så här

1. Dela chokladen i mindre bitar. Smält den försiktigt i en skål över sjudande vatten. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Annons

2. Vispa grädden. Den ska vara ganska lös.

3. Rör ner äggulan och lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd ner resten av grädden med stora tag för att göra moussen fluffig.

4. Klicka eller spritsa ut moussen i glas eller skålar. Ställ i kylen för att stelna, 1–2 timmar.

5. Smält den mörka chokladen. Spritsa eller ringla chokladen på bakpapper till önskat mönster. Låt stelna i kyl.

6. Garnera och servera.

 

Läs mer

Festlig tobleronetårta

Vit chokladmousse och hallon

Chokladtårta med extra allt!

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…