Annons

Annons

Lövbiffsrullader i gräddsås

Höstens äpplen passar bra som fyllning i lövbiff. Låt rulladerna puttra i en härlig gräddsås så blir de extra möra.

Dela
(72)

Lövbiffsrullader med gräddsås

4 port
8 små skivor lövbiff, 500–600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk dijonsenap
2 små röda äpplen
140 g ädelost
2 msk smör
2 dl vispgrädde
21/2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
2 tsk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja

Annons

Garnering
persilja

 

Gör så här

1. Lägg ut köttet plant och krydda med salt och peppar. Bred på senap.

2. Kärna ur och klyfta äpplena, fördela klyftorna på köttet tillsammans med skivad ädelost. Rulla samman köttet och fäst med tandpetare.

3. Bryn rulladerna i smör i stekpanna (skarvsidan neråt först). Tillsätt grädde, vatten och fond i pannan. Låt allt småkoka i ca 30 min under lock. Ta upp rulladerna. Red av såsen och smaka av med senap, soja, salt och peppar.

4. Lägg tillbaka rulladerna i såsen eller servera rulladerna på fat och häll såsen över. Strö över grovt hackad persilja. Servera med klyftpotatis och haricots verts.

 

Läs mer

Lövbiffsrullader i gräddsås

Lövbiffsgratäng med paprika

Festligt fyllda rullader

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(72)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…