Annons

Annons

Lövbiffsgratäng med paprika

Sväng ihop en mustig gratäng och servera med pasta – gott till både vardag och fest!

Dela
(172)

lövbiffsgratäng

4 port

400 g lövbiff
2 msk soja
2 msk konc kalvfond
1 hackad vitlöksklyfta
1 purjolök
100 g svamp
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk smör

Sås
3 dl grädde
2 dl krossade tomater
1 msk vetemjöl
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver

Annons

Gratinering
2 dl riven ost

Ugn 225 grader

 

Gör så här

1. Strimla lövbiffarna. Blanda strimlorna med soja, fond och vitlök.

2. Strimla purjolöken, skiva svampen och paprikorna. Stek detta i smör i en stekpanna.

3. Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg hälften av grönsakerna i botten av en ugnsform. Lägg på lövbiffsstrimlorna (de behöver ej brynas) och sedan resten av grönsakerna. Häll på såsen och riv osten över. Sätt in i ugnen ca 20 min.

5. Servera gratängen med ris eller pasta och en sallad.

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(172)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…