Annons

Annons

Lövbiff med fetaostkräm

Här serverar vi lövbiff på en örtdoftande bädd av rostad potatis, squash och morötter.

Annons

Lövbiff med fetaostkräm

4 port
900 g delikatesspotatis
1 liten squash
3 morötter
4 skalade krossade vitlöksklyftor
4 msk olivolja
3 msk finhackade valfria örter
300 g fetaost
2 dl crème fraiche
6 soltorkade tomater
600 g lövbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Garnering
kryddgrönt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Tvätta potatisarna och halvera eller klyfta dem ev. Skölj och dela squashen i halvmånar. Skala och dela eller klyfta morötterna. Skala och krossa vitlöksklyftorna.

2. Blanda allting med olivolja och örter i en bakpappersklädd långpanna eller ugnsform. Rosta mitt i ugnen 30–35 min.

3. Smula sönder fetaosten ner i en bunke. Vispa samman crème fraichen hårt och vänd ner i osten.

4. Strimla de soltorkade tomaterna och vänd ner i blandningen.

5. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda, salta och peppra. Bred ut fetaoströran över köttet. Vik samman lövbiffarna från båda hållen eller vik dem bara dubbla, fäst med tandpetare.

6. Stek lövbiffarna i smör ca 3 min på varje sida. Ta ut de rostade grönsakerna och placera lövbiffarna på grönsakerna. Garnera med kryddgrönt och servera.

 

Läs mer

Lövbiffsrullader i gräddsås

Lövbiffsgratäng med paprika

Festligt fyllda rullader

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(9)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…