Annons

Annons

Lövbiff i fransk senapssås

Festmat på ett kick! 

Dela
(4)

Lövbiff i fransk senapssås

2 port
2 skivor lövbiff
salt, peppar
1 msk fransk senap
50 g lagrad ost
20 g rucolasallad
2 msk smör

Sås
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
½ msk konc oxfond
ca ½ msk maizena såsredning, brun
2 tsk dijonsenap
salt

Annons

 

Gör så här

1. Salta och peppra på köttet, bred på senap. Skär osten i stavar, skölj rucolasalladen. Lägg osten och några rucolablad på ena halvan av lövbiffarna, vik över den andra halvan och fäst med tandpetare.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Stek lövbiffarna vackert bruna i smöret ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna, varmhåll dem under folie.

3. Sås: Vispa ur stekpannan med vatten. Tillsätt crème fraiche och fond. Vispa i såsredningen. Låt såsen koka samman några minuter, smaka av med senap och salt.

4. Servera lövbiffarna med klyftpotatis, sås, rucolasallad och halverade cocktailtomater.

 

Läs mer

Kycklingrullader med cidersås

Bjud på lyxig lasagne

Kassler med sparrissås

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…