Annons

Annons

Ljuvligt gott utan gluten

Chokladrulle med kokos

Här rullar vi in små bitar av saftiga nektariner. Mer än så behövs inte!

Chokladrulle med kokos

ca 10 bitar

3 ägg

1½ dl strösocker

¾ dl potatismjöl

2½ msk kakao

1 tsk bakpulver

½ dl kokosflingor

Fyllning

3 dl vispgrädde

Annons

2 nektariner

Garnering

40 g mörk choklad

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner detta i smeten tillsammans med kokosen. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

2. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt loss papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.

3. Fyllning: Vispa grädden. Bred ut den på kakan. Skär nektarinerna i bitar och strö dem över grädden. Rulla ihop från långsidan. Smält chokladen över vattenbad. Ringla den över rulltårtan.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…