Annons

Annons

Ljuvligt gott utan gluten

Dela
(0)

Chokladrulle med kokos

Här rullar vi in små bitar av saftiga nektariner. Mer än så behövs inte!

Chokladrulle med kokos

ca 10 bitar

3 ägg

1½ dl strösocker

¾ dl potatismjöl

2½ msk kakao

1 tsk bakpulver

½ dl kokosflingor

Fyllning

3 dl vispgrädde

Annons

2 nektariner

Garnering

40 g mörk choklad

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner detta i smeten tillsammans med kokosen. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

2. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt loss papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.

3. Fyllning: Vispa grädden. Bred ut den på kakan. Skär nektarinerna i bitar och strö dem över grädden. Rulla ihop från långsidan. Smält chokladen över vattenbad. Ringla den över rulltårtan.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…