Annons

Annons

Ljuvligt gott med frukt och maräng

Dela
(0)

Marängrulle

Festrulle fylld med tärnade nektariner och hallon.

Frasig marängrulle

8 bitar
Marängbotten
1 dl hasselnötter
4 stora äggvitor
2½ dl strösocker
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl hallon och/el tärnad nektarin
Garnering
1½–2 dl vispgrädde
klyftade nektariner
hallon
ugn 200º

Annons

Gör så här
1. Botten: Hacka hasselnötterna. Vispa vitorna till ett hårt och fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Bred ut smeten på en plåt med bakpapper och strö över de hackade nötterna.

2. Grädda på andra falsen nerifrån ca 15 min. Marängen ska ha stannat men den får inte vara helt torr. Låt den ligga kvar på plåten en stund.

3. Stjälp upp marängen på sockrat bakpapper, vänta ca 10 min och dra därefter bort gräddningspapperet.

4. Fyllning: Vispa grädden och bred ut den på marängbottnen, strö över bär och frukt och rulla samman från långsidan, ta hjälp av papperet.

5. Garnering: Vispa grädden och klicka eller spritsa ut på rullen. Garnera med nektarinklyftor och hallon.

 

Tips! Är det svårt att få loss bakpapperet så lägg hela bottnen i frysen så lossnar det lättare.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…