Annons

Annons

Ljuvligt gott med banan och choklad!

Rulltårta med choklad & banan

Barnsligt god med både banan och choklad.

Boels favoritrulle

ca 10 bitar

3 ägg

1½ dl strösocker

¾ dl potatismjöl

3 msk kakao

1 tsk bakpulver

Fyllning

100 g mjölkchoklad

2½ dl vispgrädde

2 bananer

Ugn 250°

 

Annons

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

2. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett nytt bakpapper. Ta bort papperet som rulltårtan har gräddats på. Låt svalna med långpannan som lock.

3. Fyllning: Hacka chokladen ganska fint. Vispa grädden. Bred den på bottnen och fördela chokladhacket ovanpå. Skala och skiva bananerna. Lägg på dem och rulla ihop rulltårtan.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…