Annons

Annons

Ljuvligt gott i långpanna!

Dela
(189)

Kokostosca

De här chokladrutorna med kokostosca håller sig saftiga flera dagar.

Kokostosca

ca 30 st

200 g smör

4 ägg

4 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

Kokostosca

200 g kokosflingor

1½ dl strösocker

Annons

1 dl ljus sirap

1½ dl vispgrädde

75 g smör

1 tsk vaniljsocker

Garnering

blåbär

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen 15 min.

4. Kokostosca: Blanda kokos, socker, sirap, grädde och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme i 2–3 min under omrörning. Rör i vaniljsockret.

5. Bred toscan på kakan direkt när den kommit ur ugnen. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 7–8 min. Låt svalna och skär i rutor. Garnera ev med blåbär.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(189)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…