Annons

Annons

Ljuvligt goda nutellasnurror

Vetebullar fyllda med len och krämig Nutella, perfekt till kaffekalaset!

Dela
(0)

Nutellasnurror

ca 36 st stora
50 g jäst
5 dl mjölk, rumstemp
1/2 tsk salt
1/2 tsk stött kardemumma
11/4 dl strösocker
150 g mjukt smör
121/2–13 dl vetemjöl

Fyllning
100 g mjukt smör
150 g Nutella

Garnering
ägg
pärlsocker, mandel

Annons

Ugn 225–250°

 

Gör så här

1. Deg: Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.

2. Tillsätt salt, kardemumma, socker och ca hälften av mjölet. Klicka i det mjuka smöret.

3. Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

4. Fyllning: Rör samman smör och Nutella.

5. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till ca 25×50 cm. Bred på fyllningen. Rulla samman från långsidan och skär i bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa under bakduk 30–40 min.

6. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och mandel.

7. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min.

 

Läs mer:

Mandelfyllda vaniljbullar

Världens godaste kanelbullar!

Ljuvliga kardemummaknutar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…