Annons

Annons

Ljuvliga syltsnitt

Gudomligt goda syltsnitt med både mandelmassa och sylt i fyllningen. Går snabbt och lätt att baka!

Dela
(2)

Syltsnitt

ca 36 st

125 g smör, mjukt
¾ dl strösocker
1 ägg
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Fyllning
röd sylt, t ex körsbär eller hallon
150 g mandelmassa
ca ½ äggvita
Ugn 175°

Gör så här

Annons

1. Rör eller vispa samman smör och socker. Ta i ägget under vispning.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten, arbeta ihop degen.

3. Rulla ut degen till tre längder, lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakpapper. Gör en fördjupning i mitten av längderna.

4. Fyllning: Fyll fördjupningen med sylt. Riv mandelmassan. Blanda med lätt uppvispad äggvita, ta i lite i taget så att massan får spritsbar konsistens. Spritsa en tunn sträng på båda sidor om sylten.

5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna lite innan du skär dem i sneda bitar.

 

 

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(2)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…