Annons

Annons

Ljuvliga marängmums

Vackra vita maränger doppade i mörk choklad – så ljuvligt gott!

Dela
(0)

Marängmums

ca 15 st

3 äggvitor
2 dl strösocker

Garnering
ca 150 g mörk choklad

Ugn 100, gärna varmluft

Gör så här

1. Vispa vitorna till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite efter hand. Vispa marängen styv och blank.

Annons

2. Klicka ut marängerna på plåt med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. De ska bli torra på undersidan, men vara lite sega i mitten. Låt gärna svalna i ugnen på eftervärmen.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Garnering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa marängernas ena sida i choklad. Låt stelna.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…