Annons

Annons

Ljuvliga kardemummaknutar

Rikligt med fyllning är det i våra härliga kardemummabullar!

Dela
(0)

kardemummabullar
ca 50 bullar
50 g jäst för söta degar
100 g smör
5 dl standardmjölk
1 krm salt
1 dl strösocker
12–13 dl vetemjöl

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1/2 msk stött kardemumma
rivet skal av 1 citron
11/2 dl strösocker

Annons

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker
mandelspån

Ugn 250°

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader. Lös upp jästen med lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad. Tillsätt salt och socker.

2. Arbeta in mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.

3. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 min.

4. Fyllning: Blanda ingredienserna.

5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 35×50 cm. Fördela fyllningen över deghalvorna och bred ut den. Vik degplattan dubbel från långsidan.

6. Skär med vass kniv ut 25 remsor i varje degplatta. Sno samman degremsorna till knutar och placera på bakpappersklädda plåtar. Låt knutarna jäsa övertäckta i ca 30 min.

7. Pensling & garnering: Pensla knutarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen tills knutarna fått fin färg, 5–8 min.

 

Läs mer

Underbar kardemummakaka

Snabba kardemummasnitt

Klassiska kardemummabullar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…