Annons

Annons

Ljuvliga dofter sprider sig – det är smulpaj på gång!

Dela
(0)

Sommarens favoritpaj

Blanda olika sorters bär i en ljuvlig smulpaj med havregryn!

Sommarens favoritpaj

ca 4 port

Smuldeg

100 g kallt smör

1½ dl havregryn

1 dl strösocker

1½ dl vetemjöl

2 msk ljus sirap

Fyllning

ca 400 g blandade bär, t.ex. hallon, blåbär & jordgubbar

Annons

1 msk strösocker

2 tsk potatismjöl

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Smuldeg: Skär smöret i tärningar. Nyp samman med resten av ingredienserna till en smulig deg.

2. Fyllning: Lägg bären i en form, ca 20 cm i diam. Blanda socker och potatismjöl. Strö det över bären. Fördela smuldegen ovanpå.

3. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…