Annons

Annons

Ljuvlig toscamazarin

Helt ljuvlig kaka med mördeg, mandelmassa, choklad och tosca. Du kan också göra den i en rund form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter.

Dela
(38)

Ljuvlig toscamazarin

12–14 bitar, 1 rektangulär kaka och 2 runda portionspajer el 1 rund form

Mördeg
3½ dl vetemjöl
1 dl florsocker
150 g smör, kallt
1 äggula

Fyllning
125 g mandelmassa
2 msk florsocker
75 g mjukt smör
1 litet ägg
1½ msk vetemjöl
75 g ljus el mörk choklad (hackad el knappar)

Annons

Tosca
150 g nötter och mandel
100 g smör
1 dl strösocker
1½ msk vetemjöl

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Mördeg: Arbeta snabbt ihop degen. Använd gärna matberedare men tänk på att bara precis köra samman degen.

2. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 33×10 cm, och två små djupa runda, ca 9 cm i diam, helst med löstagbar botten. Låt stå i kylen minst 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Eller använd en rund pajform med diam 26 cm.

3. Fyllning: Riv mandelmassan och rör samman med övriga ingredienser till fyllningen. Fördela fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

4. Tosca: Hacka nötter och mandel riktigt grovt, låt en del vara hela. Smält smöret tillsammans med sockret. Tillsätt mjöl och nötter. Låt bara precis koka upp. Häll glasyren över kakan.

5. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min.

 

Obs! Fyll inte formarna för mycket. Då ”kokar smeten över” i ugnen.

 

Läs mer

Fantastisk hallontosca

Äppelmuffins med tosca 

Kladdkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(38)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…