Annons

Annons

Ljuvlig rabarbercheesecake

Njut av den första rabarbern i en ljuvlig cheesecake med jordgubbar. Passar utmärkt att ha redo i frysen, bara att garnera vid serveringen.

Dela
(313)

Rabarbercheesecake

10 port

Botten
100 g smör
15 digestivekex

Fyllning
200 g rabarber
2½ dl (½+2) strösocker
300 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3½ dl vispgrädde
½ dl mosade el mixade jordgubbar

Garnering
250 g rabarber
1–2 msk strösocker
1 tsk konc jordgubbssaft
ca 2½ dl vispgrädde
jordgubbar
Ugn 175°, 225°

Annons

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa till en smulig blandning tillsammans med smöret. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen på 175° ca 10 min. Låt svalna.

2. Fyllning: Skiva rabarberstjälkarna. Koka dem med ½ dl av sockret tills det blir en kompott. Låt svalna.

3. Vispa färskost, 2 dl socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör i gulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med rabarber och jordgubbar. Häll smeten på bottnen. Låt stå i frysen i minst 4 tim.

4. Garnering: Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en ugnsform tillsammans med socker och outspädd jordgubbssaft. Täck formen med aluminiumfolie. Låt smälta i mitten av ugnen på 225°ca 15 min. Låt svalna.

5. Ta fram tårtan ca 15 min före servering. Bred vispad grädde ovanpå. Garnera med smält rabarber (avrunnen) och jordgubbar.

 

Tips!

Gör dubbel sats av den smälta rabarbern så kan du servera lite extra bredvid!

 

Läs mer

Äntligen tid för rabarberkaka

Syrligt god passionscheesecake

Läckra cheesecakesbrownies 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Assistent: Lovisa Norrsell


Läs mer om:

Dela
(313)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…