Annons

Annons

Ljuvlig päronpaj med mascarpone

Vår ljuvliga päronpaj med mandel och mascarpone är så god att den smälter i munnen. Servera med en klick vaniljglass och du har en lyxigt god efterrätt – som faktiskt är riktigt lätt att baka!

Annons

Ljuvlig päronpaj med mascarpone , recept

6–8 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
½ dl strösocker

Fyllning
3 päron
1 msk pressad citronsaft
150 g mascarponeost
2 ägg
1–2 msk rörsocker
1 msk flagad mandel
1 msk florsocker

Ugn 175°

 

1. Pajdeg: Mixa ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform (avlång el med diam 22 cm). Ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Skala päronen och dela mitt itu, ta bort kärnorna. Skiva päronhalvorna i tunna skivor på tvären. Pensla med citronsaft.

3. Rör samman mascarpone, ägg och socker och häll i pajskalet. Lägg i de skivade päronhalvorna som om de vore hela. Strö över flagad mandel och pudra över florsocker. Ställ in i ugn ca 25 min.

4. Servera pajen med vaniljglass eller vispad grädde.

 

Läs mer

Glutenfri drottningpaj 

Kladdkaka med päron och after eight

Havresmulpaj med äpple och kanel

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(300)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…