Annons

Annons

Ljuvlig mockarulltårta

Ljus rulltårta fylld med mockakräm och mandel – en klar favorit!

Dela
(11)

rulltårta

14–16 skivor
3 ägg
13/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
125 g smör (mjukt)
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
3 msk kakao
2½ tsk vaniljsocker
2 äggulor
ca 2 tsk starkt hett kaffe
50 g hackad mandel
Ev garnering
mandelspån
Ugn 225–250 °

Annons

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Vänd i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Grädda mitt i ugnen 5–7 min.

3. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakpapper. Dra bort papperet som använts vid gräddningen. Låt svalna under en fuktig handduk eller långpannan.

4. Fyllning: Rör samman smör och färskost. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor. Rör tills det blir en jämn kräm. Ta i det heta kaffet under vispning. Tillsätt mandeln.

5. Bred krämen på kakan och rulla samman. Låt rulltårtan stå i kylen innan den skärs i skivor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs mer: 

Chokladrulle med bär

Lättbakad chokladrulltårta

Daimrulle med rostad mandel


Läs mer om:

Dela
(11)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…