Annons

Annons

Ljuvlig kantarell- och västerbottenspaj

Kantarellpaj fylld med ljuvlig svamp, smakrik västerbottensost och squash. Det här kan vara säsongens absoluta favoritpaj.

Dela
(12)

Ljuvlig kantarell- och västerbottenspaj

Ljuvlig kantarell- och västerbottenspaj.

4–6 port
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
3 dl kantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 liten squash
salt och peppar
3 ägg
3 dl grädde
150 g riven västerbottensost

Annons

Topping
3 dl kantareller
smör
1 dl hackad persilja

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen, tryck ut i en pajform och ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Ansa kantarellerna och hacka schalottenlöken. Stek i smöret. Tärna squash och tillsätt mot slutet, salta och peppra. Lägg fyllningen i pajskalet.

3. Vispa ägg, grädde och västerbottensost och häll det över fyllningen. Grädda i ca 30 min tills pajen fått fin färg och stannat.

4. Topping: Stek kantarellerna i smör och strö dem över pajen. Strö över hackad persilja.

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Fynda snyggaste uppläggningsfatet till kräftskivan från oss!

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Bara tre dagars leverans! Beställ det här!



Läs mer om:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…