Annons

Annons

Ljuvlig jordgubbscheesecake

Cheesecake med vit choklad och jordgubbar är alltid rätt! Cheesecaken ska frysas – perfekt när man vill förbereda i god tid.

Dela
(87)

Ljuvlig jordgubbscheesecake

Ljuvlig jordgubbscheesecake.

ca 10 bitar

Botten
75 g smör
14 digestivekex
2 tsk kakao
2 tsk rörsocker

Fyllning
4 gelatinblad
300 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
200 g färskost, typ philadelphia
200 g jordgubbar
100 g vit choklad

Annons

Garnering
ca 150 g jordgubbar

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med kakao, rörsocker och det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Mosa jordgubbarna (300 g). Krama ur gelatinbladen lätt (lite vatten ska vara kvar). Smält dem på svag värme, gärna över vattenbad. Blanda ner lite av de mosade jordgubbarna i gelatinet. Blanda med resten av jordgubbarna.

3. Vispa grädden. Rör samman jordgubbsblandningen med sockret och färskosten. Vänd i den vispade grädden. Hacka 200 g jordgubbar och riv den vita chokladen, rör ner det i jordgubbsblandningen. Häll smeten ovanpå bottnen. Låt stå i frysen minst 5 timmar.

4. Ta ut cheesecaken 30–40 min före servering. Garnera med jordgubbar.

 

Läs mer:

Jordgubbstårta med daim

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Rulltårta med jordgubbar och nutella

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(87)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…