Annons

Annons

Ljusa praliner med lemon curd

Att göra lyxiga praliner själv är inte alls svårt. Med hjälp av en pralinform blir de lika vackra som "köpe-praliner". Här använder vi både mörk- och ljus choklad och en fyllning på lemon curd.

Dela
(0)

Ljusa praliner med lemon curd

Ljusa praliner med lemon curd passar fint till påskfikat.

ca 40 st små
200 g ljus choklad
50 g mörk choklad

Fyllning
2–3 msk lemon curd

Gör så här

1. Smält den ljusa chokladen över vattenbad och pensla i formarna. Låt stelna. Pensla ett lager till. Låt stelna.

Annons

2. Spritsa eller klicka lemon curd i chokladskalen, nästan ända upp till kanten. Låt stelna i kylen.

3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Bred över formen och låt stelna. Tryck ut pralinerna.

 

Tips! Fina pralinformar finns på tex www.icahemma.se och www.bagarenochkocken.se

 

Läs mer:

Chokladtårta med extra allt

Påskbakelser med frukt och choklad

Mazarinbitar  med lemon curd

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…