Annons

Annons

Liten skaldjursterrin

Den doftande terrinen kan ätas såväl ljummen som kall. Passar perfekt på sommarbuffén!

Liten skaldjursterrin

1 squash
olivolja
2 tomater
4 ägg
300 g skalade räkor
100 g riven ost
1/2 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
5 dl crème fraiche
salt och peppar
1 bunt hackad gräslök

Garnering
dill

Ugn 225°

 

Annons

Gör så här

1. Dela squashen på längden i fyra delar, skär bort kärnhusen och skär resten i små tärningar. Dela tomaterna, ta bort kärnorna och tärna smått. Lägg squashen i en kastrull med olivolja och fräs i ca 3 min. Låt svalna.

2. Blanda squashen med ägg, tomater, räkor, riven ost, mjöl, majsstärkelse och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Blanda i gräslök.

3. Lägg ett bakpapper i en form, häll i räkröran, ställ i vattenbad i ugn i ca 30 min. Ta ut och låt svalna. Dekorera med dill.

 

Rätten är tänkt som en del av en buffé och räcker då till 8 personer.

 

Läs mer

Gratinerade musslor

Läcker och lättlagad buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…