Annons

Annons

Lika gott nu som förr!

Dela
(0)

Flygande Jakob

Älskad retrorätt från 70-talet som fortfarande är lika frestande!

Flygande Jakob

4 port

4 port ljummet nykokt ris

1 ägg

1 färdiggrillad kyckling

280 g bacon i skivor

2 bananer

3 dl vispgrädde

¾–1 msk curry

Annons

1–1½ dl chilisås

Garnering

1½ dl salta jordnötter

persilja

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Vispa upp ägget och blanda ner i riset. Fördela riset i en smord ugnsform.

2. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Klipp baconet i små bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva bananerna. Vispa grädden och blanda med curry och chilisås. Salta och peppra.

3. Varva kyckling, bacon och banan på risbädden. Bred ut gräddblandningen ovanpå. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min.

4. Garnering: Strö över lite jordnötter och persilja. Servera resten av nötterna vid sidan av.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…