Annons

Annons

Len mockakräm och knapriga nötter…

Dela
(0)

Mockarulle

Fin rulle med ljuvlig smak av kaffe och rostade hasselnötter. Den är ganska mäktig, så skär i tunna skivor!

Krämig mockarulle

16–18 skivor

3 ägg

1½ dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk mjölk

Annons

Mockakräm

150 g mjukt smör

1½ tsk vaniljsocker

1½ tsk kakao

1¾ dl (½+1¼) florsocker

1 äggula

1¼ dl starkt kaffe

50 g rostade hasselnötter

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

2. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett nytt bakpapper. Ta bort papperet som rulltårtan har gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk.

3. Mockakräm: Vispa smör, vanilj, kakao, ½ dl av florsockret och äggulan till en slät kräm. Blanda kaffe och resten av florsockret i en kastrull och låt sjuda till en trögflytande sockerlag. Låt svalna lite. Häll lagen i en fin stråle i smörblandningen, vispa kraftigt under tiden. Grovhacka nötterna. Blanda ner dem i krämen.

4. Bred krämen på kakbottnen. Rulla ihop rulltårtan. Förvara kallt så att fyllningen stelnar.

 

Rosta nötter…

…är värt besväret. Nötterna blir så fint knapriga och smakrika. Rosta i en torr, het stekpanna. Det går fort, så skaka pannan så att de inte bränns. Gnugga sedan de rostade nötterna i en handduk så lossnar det tunna bruna skalet.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…