Annons

Annons

Laxtartar med pepparrotskräm

Lyxig laxtartar med smakrik pepparrotskräm är en perfekt smårätt som är trevlig att servera i snapsglas på julbordet. Förbered gärna i god tid och förvara kallt. 

Laxtartar med pepparrotskräm

Servera laxtartar med pepparrotskräm på julbordet.

Laxtartar med pepparrotskräm – recept

ca 8–10 snapsglas
170 g salmalax
1 litet rött vinteräpple
rivet skal och saft av 1/2 citron
3 msk finhackad dill
11/2 msk finriven färsk ingefära
1 msk skånsk senap
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Pepparrotskräm
2 dl crème fraiche
3–4 msk färskriven pepparrot
1 tsk flytande honung

Garnering
dillvippa

Gör så här

1. Skär laxen i små tärningar. Kärna ur och tärna äpplet i lika stora tärningar som laxen.

2. Blanda samman lax- och äppeltärningar med citronskal och -saft, dill, riven ingefära, senap, olja, salt och peppar.

3. Pepparrotskräm: Vispa upp crème fraichen med en elvisp så att den blir fast. Tillsätt pepparrot, honung, salt och peppar. Rör om.

4. Fördela hälften av laxblandningen i glasen. Klicka ner lite pepparrotskräm i glasen och fyll på med resterande mängd laxblandning. Toppa med resterande pepparrotskräm och garnera med dill.

 

Läs mer:

Julens godaste sallad

Så griljerar du julskinkan – tips och recept 

Snabba julbordet – klart på TRE timmar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…