Annons

Annons

Laxspett och melonsalsa

Laxspett med melon, mozzarellaost och basilika. Servera tillsammans med en läcker sallad och toppa allt med hallonvinägrett. Lika gott som nyttigt!

Dela
(0)

5 Smala HV 27 Salladsspett

½ melon, nät- eller cantaloupemelon (ca 300 g skalad vikt)
12 minimozzarella (90 g)
150 g kallrökt lax i bit
12 färska basilikablad
1 liten fänkål
2 salladslökar
30 g blandad sallad
25 g groddar av något slag

Annons

Hallonvinägrett
5 färska hallon
1 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk vatten
½ tsk rosépeppar
salt

Gör så här:
1. Skala melonen med kniv och skrapa ur kärnorna. Skär 2/3 av melonen och all lax i kuber lika stora som mozzarellabollarna. Skär resterande melon i små tärningar.

2. Trä melonkuber, minimozzarella och lax på 6 små spett, varva med basilikablad.

3. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin. Skiva salladslöken. Blanda med sallad, groddar och melontärningarna.

4. Vinägrett: Mosa hallon, blanda med olja, vinäger och vatten. Smaka av med rosépeppar och salt.

5. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med spetten. Ringla över vinägretten.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…