Annons

Annons

Laxrulle med äpple och svartkål

Den här laxrullen passar bra att förbereda och frysa in, berättar Tareq Taylor som gjort receptet ihop med dottern Ellen. Servera den i skivor på buffé eller på julbordet.

Dela
(0)

Laxrulle med svartkål

ca 10–12 bitar
200 g skivad kallrökt lax
ca 6 stora blad svartkål
2 skalade äpplen
1 msk smör
2 msk korinter
salt och peppar
Garnering
1 liten rödlök
färsk dill
saft av 1/2 citron

 

1. Tvätta svartkålen och dra av bladen från stjälkarna. Skär ner bladen och äpplena i små bitar och fräs allt i smör. Tillsätt korinterna, salta och peppra lätt. Låt allt svalna.

Annons

2. Lägg ut laxskivorna på plastfilm så att de överlappar varandra med ett par centimeter och bildar en rektangulär platta, lika stor som ett A4-papper.

3. Lägg fyllningen på laxen och rulla sedan ihop arket till en jämn rulle.

4. Lägg rullen i frysen 30–60 min så blir den lättare att skära. Skär ca 2 cm breda skivor av laxrullen och lägg på ett serveringsfat.

5. Garnera med tunna skivor rödlök och dillkvistar. Pressa över lite citronsaft.

 

Tips! Rullen kan frysas ett par dagar. Ta ut och skiva den, lägg skivorna i kylen tills det är dags att servera.

 

Läs mer

Laxpannacotta

Sillstubbar

Minipaj med lax

 

Av Tareq och Ellen Taylor

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…