Annons

Annons

Laxpaté i portionsform

Här samsas två sorters lax under fluffig crème fraiche vispad med senap, dill och citron. Laxmousse i småformar är utmärkt till förrätt eller varför inte servera dessa godbitar på buffébordet!

Dela
(0)

Laxpaté i portionsform

8 port

200 g laxfilé
1 ägg
¾ dl vispgrädde
1 tsk salt
peppar
1 msk ströbröd
1 tsk hackad röd chili
75 g kallrökt lax
2 msk hackad dill

Topping
1 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
3 msk hackad dill
1 tsk fransk senap
salt & peppar

Annons

 

Ugn 175°

 

 

Gör så här

1. Skär laxfilén i bitar. Mixa med ägg, vispgrädde, salt, peppar, ströbröd och chili till en slät kräm.

2. Hacka den kallrökta laxen fint med kniv. Vänd ner i laxröran tillsammans med hackad dill. Fördela i 8 små ugnsfasta formar. Ställ formarna i varmt vattenbad och ställ in i ugnen, ca 30 min. Låt svalna.

3. Topping: Vispa crème fraichen så den tjocknar. Tvätta citronen och riv skalet, vänd ner tillsammans med resten av ingredienserna. Toppa varje laxpatéform med en klick kräm.

 

 

Läs mer:

Kalasgott med krustader!

Reta aptiten med små munsbitar!

Laxtoppad purjpaj

 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

 


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…