Annons

Annons

Laxgratäng med fetaost & räkor

Spenat och lax är gott ihop. Lägg till lite fetaost så blir det ännu godare!

Laxgratäng med räkor och fetaost
4 port
200 g bladspenat
150 g fetaost
200 g färskost
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
300 g varmrökt lax
500 g potatis

Garnering
1 dl svarta oliver
färsk timjan
150 g skalade räkor

Ugn 225°

 

Gör så här

Annons

1. Hacka spenaten grovt, stek den mjuk i en kastrull med några matskedar vatten.

2. Blanda spenaten med smulad fetaost. Vispa ihop färskost, ägg och grädde, salta lätt. Dela laxen i bitar.

3. Skala och skiva potatisen. Varva lax, spenat, ost och potatis i en ugnsfast form. Häll över äggblandningen och ställ in i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30 min.

4. Garnera med oliver, timjan och skalade räkor.

 

Läs mer:

Festgratäng med fläskilé

Lyxig fisk- och skaldjursgratäng

Örtdoftande köttfärsgratäng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Mer om detta

Läs också:

Dela
(495)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…