Annons

Annons

Laxfilé med räkröra och citronsås

Räkröran sätter verkligen fin smak på laxfiléerna. Njut dem med kokt ris och en läcker citronsås.

Dela
(3)

Laxfilé med räkröra och citronsås.

4 port
4 portionsbitar laxfilé à 125 g

Räkröra
400 g räkor med skal
2 msk hackad dill
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 röd paprika i små tärningar

Citronsås
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk vetemjöl
2 krm salt
1 msk pressad citron
rivet skal från 1 citron

Annons

Servering
kokt ris
kokta morötter

Ugn: 200°

Gör så här

1. Skär ett snitt i laxfilén men inte rakt igenom. Lägg dem på ett ugnsfat.

2. Räkröra: Skala och grovhacka räkorna och blanda med dill och ost. Fördela räkröran i laxfickan eller på laxfilén om den är platt (som på bilden). Salta och peppra. Strö över paprika. Sätt in i ugnen ca 25 min.

3. Citronsås: Koka upp alla ingredienser till såsen i en kastrull under omrörning. Sjud i 3 min.

4. Servera laxen med citronsåsen, kokt ris och kokta morötter.

 

Läs mer

Bjud på räkfylld lax

Laxfilé med baconströssel

Festlig lax med skaldjur

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…