Annons

Annons

Räkfylld lax med vitvinssås

Lättlagat och lyxigt – fyll laxbitarna med räkröra och servera med dillkryddad vinsås!

Dela
(261)

Räkfylld lax med vinsås

Laxfilé, räkor och vitvinssås på samma tallrik – mums! Foto: Anders Norrsell

Recept laxfilé med 
räkor och vitvinssås

4 port

4 laxfiléer à 150 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyllning
2½ msk crème fraiche
2½ msk majonnäs
½ ask klippt krasse
1 dl riven lagrad ost
2 msk finhackad dill
500 g räkor med skal

Annons

Garnering
räkor
½ ask klippt krasse
dillvippor
1 citron

Vitvinssås
2½ dl vispgrädde
1½ dl vitt vin
25 g smör
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
3 msk finhackad dill

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 225°

Gör så här

1. Putsa laxen och skär ett längsgående snitt i varje laxfilé. Salta och peppra.

2. Fyllning: Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, krasse, ost och dill. Skala räkorna. Ta undan några till garnering, grovhacka resten. Vänd ner de hackade räkorna i majonnäsblandningen.

3. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. Fördela räkfyllningen i snitten och gratinera strax under ugnens mitt i ca 15 min. Garnera med de sparade räkorna, krasse, dill och citronskivor.

4.  Vitvinssås: Blanda grädde och vin i en kastrull. Koka samman tills ca ¾ återstår. Tillsätt smöret och rör om tills det smält. Smaka av med salt, peppar och dill.

5. Lägg laxbitarna på ett uppläggningsfat. Servera med kokt färskpotatis, grönsaker och sås.

Läs mer:

Räkfylld laxfilé på färskpotatisbädd

Ugnsbakad lax med vinsås och skaldjur

Räk- och fetaostfylld lax med örtsås


Läs mer om:

Dela
(261)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…