Annons

Annons

Laxfilé med edamameböner

Laxfilé är både gott och nyttigt. Här serverar vi den tillsammans med potatis, edamamebönor och en krämig sås.

5 Smala HV 28 Lax

2 bitar laxfilé à 125 g
1 dl vatten
½ msk konc kycklingfond
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad dragon
1 dl frysta, gröna sojabönor (edamame)
Servering
300 g kokt potatis
ev lättkokta edamamebönor i skida

Annons

Gör så här
1. Salta fisken. Koka upp vatten, fond och vinäger i en liten panna med lock. Lägg ner laxen och koka under lock till laxen har en innertemp på 50, ca 5 min.
2. Ta upp laxen. Rör i grädde och dragon, smaka av med salt och peppar. Lägg i bönorna, låt få ett uppkok och lägg tillbaka laxen.
3. Servera med kokt potatis och ev edamamebönor i skida.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…