Annons

Annons

Cheesecake med lax och pepparrot

Smakrika sillinläggningar, fräscha sallader, en krämig laxtårta och dubbelmarinerad fläskfilé... När vår matskribent Janet Gustavsson bjuder på påskbuffé är bordet fullt av läckerheter. Följ vårt schema så kan du välkomna gästerna i lugn och ro!

Dela
(213)

cheesecake-lax-recept

Cheesecake med lax och sparris blir både festligt och gott. Foto: Erik Karlsson

Recept cheesecake med lax

Botten
250 g kavring
75 g smör

Fyllning
3 gelatinblad
400 g färskost
300 g crème fraiche
1 liten gul lök
1 msk vitvinsvinäger
½ dl finriven pepparrot

Garnering
125 g grön sparris
10 skivor kallrökt lax
citronklyftor
dillvippor
riven pepparrot

Annons

 

Gör så här

1. Botten: Kantskär brödet och smält smöret. Mixa brödet i matberedare och blanda ner smöret. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 20 min.

2. Fyllning: Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5–10 min. Blanda färskost och crème fraiche. Skala och finhacka löken och slå över vinägern. Rör ner detta och pepparroten i ostkrämen. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med en liten klick av ostkrämen. Vispa ner det smälta gelatinet i resten av ostkrämen. Blanda väl. Fördela fyllningen på bottnen och släta till ytan. Låt stå kallt minst 4 tim, gärna över natten.

4. Garnering: Skär av den nedersta torra delen på sparrisen. Koka dem i lättsaltat vatten några min. Spola i iskallt vatten och låt rinna av ordentligt och torka. Garnera tårtan med lax, sparris, citron, dill och lite pepparrot.

 

Av Janet Gustavsson

 

Läs också:

Lyxig cheesecake med räkor och lax

Räkcheesecake


Läs mer om:

Dela
(213)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…