Annons

Annons

Laxcheesecake med pepparrot

Smakrika sillinläggningar, fräscha sallader, en krämig laxtårta och dubbelmarinerad fläskfilé... När vår matskribent Janet Gustavsson bjuder på påskbuffé är bordet fullt av läckerheter. Följ vårt schema så kan du välkomna gästerna i lugn och ro!

Dela
(0)

Laxcheesecake med pepparrot

Härligt krämig cheesecake med generös topping.

Botten
250 g kavring
75 g smör
Fyllning
3 gelatinblad
400 g färskost
300 g crème fraiche
1 liten gul lök
1 msk vitvinsvinäger
½ dl finriven pepparrot
Garnering
125 g grön sparris
10 skivor kallrökt lax
citronklyftor
dillvippor
riven pepparrot

Annons

 

Gör så här

1. Botten: Kantskär brödet och smält smöret. Mixa brödet i matberedare och blanda ner smöret. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 20 min.

2. Fyllning: Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5–10 min. Blanda färskost och crème fraiche. Skala och finhacka löken och slå över vinägern. Rör ner detta och pepparroten i ostkrämen. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med en liten klick av ostkrämen. Vispa ner det smälta gelatinet i resten av ostkrämen. Blanda väl. Fördela fyllningen på bottnen och släta till ytan. Låt stå kallt minst 4 tim, gärna över natten.

4. Garnering: Skär av den nedersta torra delen på sparrisen. Koka dem i lättsaltat vatten några min. Spola i iskallt vatten och låt rinna av ordentligt och torka. Garnera tårtan med lax, sparris, citron, dill och lite pepparrot.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…