Annons

Annons

Laxburgare med pepparrotskräm

Har du provat att göra egna laxfärsburgare? Supergott 
och enkelt! Pepparrotskräm, avokado och grönsaker 
passar bra som tillbehör.

Dela
(0)

laxburgare med pepparrotskräm

Att göra egna laxburgare är enklare än man kan tro. Testa vår goda variant får du se! Foto: Anders Norrsell

Recept hemlagad laxburgare med pepparrot

4 port

500 g skinnfri laxfilé
1 ägg
2 msk vispgrädde
2 msk finklippt gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar el citronpeppar
½ dl ströbröd
2 msk smör

Pepparrotskräm
100 g färskost
1 dl crème fraiche
3 msk färskriven pepparrot
2 msk finklippt gräslök

Annons

Servering
4 hamburgerbröd, t ex brioche
salladsblad
gurka
1–2 avokador
1–2 stora tomater

Gör så här

1. Dela och mixa laxen till färs. Tillsätt ägg, grädde, gräslök, salt och peppar. Forma färsen till 4 biffar och vänd dem i ströbröd.

2. Stek biffarna i smör ca 4 min per sida.

3.  Pepparrotskräm: Blanda ingredienserna och förvara krämen svalt fram till serveringstillfället.

4. Lägg ihop laxburgaren i bröden med salladsblad samt skivad gurka, avokado och tomater. Klicka på pepparrotskräm. Servera citronklyftor, resterande pepparrotskräm och ev klyftpotatis bredvid.

 

Läs mer:

Laxburgare med citrondressing

Laxburgare med vitlökskräm

Laxbollar med mos


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…