Annons

Annons

Lax & vårsallad

Lax är alltid rätt. Den här serverar vi med härlig vårsallad!

Dela
(0)

Lax & vårsallad

Lägg en hel bit laxfilé, 300 g, i en ugnsform. Ringla över 1 tsk olivolja och 1 tsk honung. Strö över flingsalt, svartpeppar, finrivet skal och saft av ½ lime. Tillaga i ugn, 200°, ca 20 min. Ansa och skär 250 g sparris i bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt kallna snabbt i kallt vatten. Skär små buketter av 250 g blomkål och koka på samma sätt. Blanda det kokta med 35 g rucolasallad, ½ finstrimlad rödlök, 1½ msk olivolja, finrivet skal och saft från ½ lime, salt och peppar. Servera till laxen.

Annons

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept. 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…