Annons

Annons

Lax- och purjolökspaj med dillcrème

Lättlagad purjolökspaj med kallrökt lax som rullas ihop till rosor. Lika gott som vackert!

Dela
(0)

Lax- & purjolökspaj med dillcrème.

4 port

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 purjolök
2 msk rapsolja
2 dl matlagningsgrädde
3 ägg
150 g riven ost
50 g flagad mandel

Garnering
1 knippe dill
1 dl crème fraiche
150 g kallrökt lax

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Mixa samman ingredienserna och tryck ut degen i en form med diam ca 22 cm. Nagga degen med en gaffel. Ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Skölj purjolöken och skär den i slantar. Stek den mjuk i rapsoljan 10 min på svag värme, krydda med salt och peppar.

3. Vispa samman matlagningsgrädde, ägg och riven ost. Lägg purjolöken i pajskalet, strö över flagad mandel och häll över äggblandningen. Grädda i ca 30 min.

4. Garnering: Hacka dillen. Rör samman crème fraiche och dill. Gör vackra rosor av lax och dekorera pajen med dessa när den kommer ut ur ugnen. Klicka på dillkrämen.

 

Läs mer

Kantarell- och västerbottenspaj

Tomatpaj i långpanna

Italienska kycklingrullader

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…