Annons

Annons

Lax med smak av fläderblom

Ge laxen en ny, spännande smak med fläderblomssaft.

4 port
300 g kallrökt skivad lax

Dressing
2 msk konc fläderblomssaft
rivet skal & saft av 1/2 citron
1 krm strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör
150 g sockerärter
1 knippe dill
salladsblad
ärtskott
rostat bröd
1/2 citron

Annons

 

Gör så här

1. Fördela laxskivorna på tallriken.

2. Dressing: Blanda flädersaft, citronskal och -saft, strösocker, salt och peppar och häll det över laxen.

3. Tillbehör: Skölj och strimla sockerärterna. Fördela sockerärter och dillkvistar över laxen. Servera med sallad, ärtskott och rostat bröd. Garnera med skivad citron.

 

Läs mer

Sparris med lax

Festlig lax med skaldjur

Festlig laxtartar

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…