Annons

Annons

Lax med lime & purjo

Lax med lime & purjoAtt grava lax är inte det minsta svårt, det kräver bara lite planering!

Lax med lime & purjo
1 hel sida laxfilé (1½–2 kg)
1 msk vitpepparkorn
2 tsk fänkålsfrön
½ dl salt
1½ dl strösocker
1 lime, rivet skal
½ liten purjolök, strimlad
1 msk rapsolja
Garnering
½ liten purjolök
tunt skurna citronskivor

Annons

Gör så här
1. Mortla pepparkorn och fänkålsfrön. Blanda med salt och socker. Gnid in filéns köttsida med blandningen, fördela lime och purjo ovanpå och ringla över olja.
2. Dela filén på mitten och lägg ihop bitarna med skinnsidan utåt i en kraftig plastpåse, pressa ur luften och knyt ihop. Låt ligga kallt 3 dygn, vänd påsen några gånger under tiden.
3. Skär laxen i tunna skivor inför servering. Garnera.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Fler goda laxrecept:

Krustader med lax

Frasig laxpizza

Ärtig laxpaj

 

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…