Annons

Annons

Lax med fräst kål

Kryddig lax med läckra tillbehör som grönkål och rödkål. Perfekt för dig som gillar att äta gott och nyttigt!

Kryddrubbad lax med fräst grönkål & rödkål

Lägg 300 g skinnfri laxfilé i en ugnsform. Blanda 1 krm malen kardemumma, 1 krm malen ingefära, ½ krm malen nejlika, ½ tsk flingsalt och ½ tsk farinsocker. Gnid in kryddorna i laxen. Stek i ugn, 175, till 50 innertemperatur, 15–20 min. Strimla 150 g rödkål. Fräs i ½ msk smör till det mjuknat. Smaksätt med 1 tsk farin, ½ msk vinäger, salt och peppar, lägg åt sidan. Stek 100 g grönkål i bitar i ½ msk smör, salta och peppra. Stek 2 klyftade äpplen (250 g) i ½ msk smör tills de mjuknat lite. Salta, peppra, blanda allt grönt och servera till laxen.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…