Annons

Annons

Veckans recept: Lax med fetaostkräm

Dela
(0)

Lax är alltid uppskattat och går dessutom snabbt att tillaga. Allt kan stå förberett för att bara gratineras.

4 port
4 portionsbitar laxfilé, ca 500 g
200 g fetaost
1 dl crème fraiche
Servering
mangosallad, se sep recept
ugnsstekt färskpotatis

Annons

Garnering
dill

Ugn 225°
Gör så här
1. Lägg laxbitarna i en smord, ugnssäker form. Salta och peppra lite.
2. Mosa eller mixa fetan med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skär ett längsgående snitt i laxbitarna och peta ner lite fetakräm, bred ut resten ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Garnera.

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…